Com accedeixo a l’Inlexa des de Firefox?

El primer que has de fer és obrir el Firefox i visitar la pàgina d’extensions de Mozilla on trobaràs l’Inlexa.

Fes clic al botó Afegeix a Firefox per instal·lar-la. Després fes clic al botó Afegir del quadre flotant:

Instal·lació de l'Inlexa al Firefox
Instal·lació de l’Inlexa al Firefox.

A partir d’aquest moment, veuràs que l’Inlexa està disponible des de la barra d’eines del Firefox, a la part superior dreta. Si hi fas clic, s’obrirà un quadre on hauràs d’introduir-hi la teva clau d’accés. Enganxa-la i fes clic al botó d’inici de sessió.

Activació de l'Inlexa al Firefox
Activació de l’Inlexa al Firefox.

Després de completar les passes anteriors, Inlexa ja estarà disponibles a totes les pàgines web que visitis i podrà comprovar els textos que escriguis.

Per exemple, si escrius qualsevol cosa en un quadre de text, veuràs que apareix una icona a la cantonada inferior dreta que t’indicarà quants errors (si n’hi ha) cal que revisis per tal de millorar-ne la diversitat i inclusivitat:

Anàlisi d'inclusivitat de l'Inlexa
Anàlisi d’inclusivitat de l’Inlexa.

En fer clic a la icona, apareix un quadre flotant amb els errors detectats i les suggerències de millora que pots aplicar. Les diferents suggerències estan acompanyades d’una explicació que t’ajuda a entendre el problema detectat, amb exemples addicionals i una bibliografia. Fes clic a la suggerència que millor s’adapti als teus objectius per a aplicar-la:

L'Inlexa proporciona suggerències per a millorar el text
L’Inlexa proporciona suggerències per a millorar el text.

Si fas clic a alguna suggerència (els botons en verd del panell flotant), es substituirà el fragment original per l’alternatiu. En el nostre exemple, hem canviat «treballadors» per «treballadors i treballadores», donant, així, més visibilitat al col·lectiu femení:

Correcció d'un text en aplicar una suggerència de l'Inlexa
Correcció d’un text en aplicar una suggerència de l’Inlexa.

Quan no quedin més suggerències de millora, el quadre flotant et dirà que tot està bé i que no hi ha res més a tocar.